Translate

сряда, 29 май 2013 г.

Незаконни кибер дейности, свързани с измами във финансовия сектор на САЩ


Доклад за резултатите от изследване на заплахите от „вътрешни”хора

Изследването и доклада за неговите резултати е извършено от CERT Insider Threat Center, част от  Carnegie Mellon University’s Software Engineering Institute

Този Доклад описва резултатите от ново изследване на  заплахите, произтичащи от действията на злонамерени „вътрешни” хора. В Доклада са разгледани технически и поведенчески примери за 67 „вътрешни” и 13 „външни” случаи на финансови измами, извършени в периода 2005 - 2012 г.  На базата на тази информация са разработени рискови индикатори за зловредни дейности на „вътрешни” хора в банковия и финансов сектори.

 Като цяло Доклада има за цел да помогне на частния сектор, държавните институции, и правораздавателните организации на САЩ в работата им за превенция, възпиране, разкриване, разследване и управление  на заплахите към банковия и финансов сектори, произтичащи от злонамерени „вътрешни хора”.

Опита ми от работата в направлението банкова сигурност (в т.ч. информационна сигурност на банковите системи), дава необходимото и достатъчно основание да твърдя, че банките в  нашата страна имат сходни проблеми (ако не и по-големи) по сигурността, свързани със злонамерените „вътрешни” хора. В този смисъл Доклада би могъл да бъде много полезен на ръководителите на звената за банкова сигурност, анализ на риска и информационни технологии.

Връзка към Доклада:



Няма коментари:

Публикуване на коментар