Translate

сряда, 18 януари 2017 г.

Противодействие на "инсайдерите" - Безплатен, дистанционен курс за обучение


Дистанционно обучение за противодействие на заплахите към информационната сигурност, предизвикани от злонамерени "вътрешни" хора ("инсайдери")

Забележка: Програмата е разработена и се предоставя с идеална цел и е напълно безплатна за обучаемите.

ПРОГРАМА ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: 

Мерки за противодействие на заплахите   към информационната сигурност, предизвикани от злонамерени „вътрешни хора” (злонамерен „вътрешен човек”)

Забележка: 

За целите на този курс за обучение,  под злонамерени „вътрешни хора” или злонамерен „вътрешен човек” се разбира настоящ  или бивш служител, контрактор или бизнес партньор, който отговаря на следните основни критерии:

- има или е имал упълномощен достъп до мрежа (и), системи или данни / информация на организацията;
- умишлено превишава или умишлено използва този упълномощен достъп по начин, който нарушава конфиденциалността, интегритета и / или наличността / достъпността на данни / информация или на информационните системи на организацията, като цяло

ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА ПРОГРАМАТА

Да подготви обучаемите за:
- планиране, управление и контрол на дейностите, свързани с мерките за противодействие на заплахите, предизвиквани от „вътрешни хора”;
- разработване, внедряване, управление и контрол на Програма за персонална сигурност в организацията;
- пълноценно участие при планирането, изграждането, внедряването и поддръжката на Система за управление на информационната сигурност (ISO 27001:2013) – особено в частта за сигурност на човешките ресурси.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБУЧЕНИЕТО

Обучението се извършва на база предоставени на обучаемия, необходимите и достатъчени по обем, за целите на обучението материали – презентации, документи, блок схеми и др., поотделно  за всеки един от учебните модули на Програмата.
На базата на тези предоставени материали, обучаемият провежда самоподготовка. По време на самоподготовката обучаемият може да задава въпроси, свързани с материалите от съответния модул.
След приключване обучението по съответния модул се провежда тест, за оценка на придобитите знания.
Като основен метод за комуникация се използва електронната поща – за предоставяне на материали за обучение, за задаване на въпроси, за отговор на въпроси, за предоставяне на тестове и др.
След завършване на обучението, обучаемия получава Удостоверение за завършено обучение с приложения – Програмата за обучение и Резултати от проведените тестове.

ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ОБУЧЕНИЕТО 
Препоръчителното време за изпълнение на Програмата е в рамките на един месец

Всеки, проявил интерес към Програмата, ще получи за първоначален преглед и съгласуване пълно описание на учебните модули. Възможно е частична промяна на учебните модули, в съответствие с конкретни изисквания и мнение на обучаемия. По този начин Програмата, освен другото, ще се персонализира в интерес на съответния обучаем.

ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ И УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ, СВЪРЗАНИ С ОБУЧЕНИЕТО СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ ЗА ОБУЧАЕМИЯ !

Няма коментари:

Публикуване на коментар